Όπως λέει και η παροιμία: "Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Είναι πολύ σημαντική η δουλειά τους και πάντα βοηθούν το ένα το άλλο. Μεγάλος τους φόβος, μην τυχόν και τα πατήσει κάποιος άνθρωπος γι 'αυτό πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και να είναι πολύ προσεκτικά. Αν στο δρόμο τους βρεθεί κάποιο μεγάλο ψίχουλο, τότε τρέχουν να βοηθήσουν τα υπόλοιπα. Συνεργάζονται άψογα και ακολουθούν το μυρμήγκι αρχηγό, που καθώς περπατάει αφήνει ίχνη του στη γη ώστε κανείς να μη χαθεί.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο Βραβευμένο εκπαιδευτικό portal www.elniplex.comΆρθρα για το παιδικό βιβλίο "Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή""Τα παιδιά μαθαίνουν για την οργάνωση και λειτουργία της κοινωνίας των μυρμηγκιών, τον τρόπο με τον οποίο αναζητούν και αποθηκεύουν την τροφή τους, το πώς αναπαράγονται, τους ρόλους και τις ευθύνες που επωμίζονται ανάλογα με τη θέση τους στη μικρή τους κοινωνία."
Διαβάστε όλο το άρθρο:
www.kosvoice.gr

"Ο ήρωάς μας, ένα μυρμήγκι τόσο δα, μας ξεναγεί στον όμορφο κόσμο των μυρμηγκιών. Έχοντας αδυναμία στο μέλι, δεν θα μπορούσε να μην είναι γλυκός και ο ίδιος. Εξού και το όνομα Μελής. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο εργατικά είναι τα μυρμήγκια και αντί να είναι ξάπλα σε καμία παραλία καλοκαιριάτικα δουλεύουν ολημερίς. "
Διαβάστε όλο το άρθρο:
www.elliniki-gnomi.eu

 

"Πόσο εύστοχη και έξυπνη ιστορία! Τα παιδιά μέσα από τα μικροσκοπικά μυρμηγκάκια, τα «ασήμαντα» τοσοδούλικα πλασματάκια, εισπράττουν πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή τους, ενθαρρύνοντάς τα και παροτρύνοντάς τα για το πόσο σημαντικός είναι ο καθένας μας."
Διαβάστε όλο το άρθρο:
www.aylogyros.blogspot.gr

"ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΗ"! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΜΥΡΜΗΓΚΙ".
Διαβάστε όλο το άρθρο:
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 8-4-2017

 

Το καλάθι αγορών...

Το καλάθι αγορών είναι άδειο
COPYRIGHT © 2019 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ-ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ~ 6940916321 | ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΜΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ "ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΗ"

Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, (Ν. 2121/1993, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) καθώς και από τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή μέσο (ηλεκτρονικό, μηχανικό ή άλλο) αντιγραφή, φωτοανατύπωση και γενικώς αναπαραγωγή, μετάφραση, διασκευή, αναμετάδοση στο κοινό σε οποιαδήποτε μορφή και η εν γένει εκμετάλλευση του συνόλου ή μέρους του έργου χωρίς τη γραπτή άδεια της δικαιούχου συγγραφέα.

WEB DEVELOPMENT | WEBSITE UPDATED: